HACHIS PARMENTIER AU BŒUF * BEEF PARMENTIER HASH

Référence : HACHIS PARMENTIER AU BŒUF * BEEF PARMENTIER HASH
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Description

FICHE TECHNIQUE

RECETTE

 

HACHIS PARMENTIER

 

FAIRE LA PURÉE AVEC DES POMMES DE TERRE BINTJE

 

  • LAIT ENTIER BIO – 2 ŒUFS BIO – BEURRE – CRÈME FRAÎCHE ENTIÈRE 30/40 CL– FROMAGE RÂPÉ     
  • MUSCADE - FLEUR DE SEL
  • VIANDE HACHÉE DE PORC 300G OU 300G DE VIANDE HACHÉE DE VEAU – LABEL ROUGE
  • VIANDE HACHÉE DE BŒUF LABEL ROUGE 350G
  • VIANDE DE CONFIT DE CANARD COUPÉ FIN 350G
  • VIN BLANC 25 CL
  • HUILE DE TOURNESOL
  • 2 CAROTTES, 2 OIGNONS, 3 ÉCHALOTES
  • FLEUR DE SEL – POIVRE CONCASSE – PERSIL

 

  • INCORPORER LE LAIT, LE BEURRE, LA CRÈME FRAICHE, LE FROMAGE RAPE, 2/3 PINCÉE DE MUSCADE, SEL
  • ÉPLUCHER LES ÉCHALOTES, L’AIL, COUPER LES OIGNONS ET LES CAROTTES
  • PASSER TOUS CES LÉGUMES AU HACHOIR AVEC LE PERSIL, BIEN MÉLANGER
  • METTRE DE L’HUILE DANS UNE SAUTEUSE ET AJOUTER LE HACHIS DE LÉGUMES ET MÉLANGER SANS ARRÊT
  • AJOUTER LE VIN BLANC, LE SUCRE EN POUDRE ET LAISSEZ BOUILLIR 4/5 MINUTES ENVIRON
  • PENDANT CE TEMPS, FAIRE FONDRE DANS ENVIRON 12/20 CL D’EAU, LES CUBES DE BOUILLON
  • BIEN MÉLANGER, EN PREMIER, LES 2 VIANDES, BOEUF ET PORC (OU DE VEAU) AVEC LES ÉCHALOTES, DU POIVRE CONCASSE ET DU PERSIL OU CIBOULETTE
  • DANS UNE SAUTEUSE METTRE UN PEU D’HUILE ET FAIRE CUIRE LE MÉLANGE DES 2 VIANDES BOEUF ET PORC (OU DE VEAU)
  • AJOUTER LE BOUILLON DE VOLAILLE
  • COUVRIR LA SAUTEUSE ET LAISSER MIJOTER À FEU DOUX
  • À LA MOITIE DE LA CUISSON DE CES 2 VIANDES RAJOUTER LE CONFIT DE CANARD COUPE EN PETIT MORCEAU ET AJOUTER UN PEU DE VIN BLANC ET LAISSER DE FINIR CUIRE CE MÉLANGE DE 3 VIANDES
  • VERSER LE HACHIS DES VIANDES DANS UN RÉCIPIENT, LAISSEZ TIÉDIR ET AJOUTER 1 ŒUF ENTIER ET 1 JAUNE
  • RECTIFIER L’ASSAISONNEMENT SI NÉCESSAIRE
  • DISPOSER AU FOND D’UN PLAT BEURRE ET ÉTALE LA MOITIE DE LA PURÉE
  • ÉTALER LE HACHIS DES 3 VIANDES SUR LA PURÉE
  • AJOUTER PAR-DESSUS L’AUTRE MOITIE DE LA PURÉE
  • PARSEMER DESUS, DES NOIX DE BEURRE ET SAUPOUDRER DE GRUYÈRE RÂPÉ
  • EN SURVEILLANT, METTRE À FOUR CHAUD DURANT ENVIRON 30 MN À 210°

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TECHNICAL SHEET

RECIPE

 

HACHIS PARMENTIER

 

MAKE PUREE WITH BINTJE POTATOES

ORGANIC WHOLE MILK – 2 ORGANIC EGGS – BUTTER – FRESH WHOLE CREAM 30/40 CL – GRATED CHEESE

NUTMEG - FLOWER OF SALT

GROUND MEAT OF PORK 300G OR 300G OF GROUND VEAL MEAT – RED LABEL

GROUND MEAT OF BEEF LABEL ROUGE 350G

FINE CUT DUCK CONFIT MEAT 350G

WHITE WINE 25 CL

SUNFLOWER OIL

2 CARROTS, 2 ONIONS, 3 SHALLOTS

FLOWER OF SALT – CRUSHED PEPPER – PARSLEY

 

INCORPORATE MILK, BUTTER, CREAM, GRATED CHEESE, 2/3 PINCH OF NUTMEG, SALT

PEEL THE SHALLOTS, GARLIC, CUT THE ONIONS AND CARROTS

Chop ALL THESE VEGETABLES WITH THE PARSLEY, MIX WELL

PUT OIL IN A SAUTE PAN AND ADD THE VEGETABLE CHOPPER AND MIX CONTINUOUSLY

ADD THE WHITE WINE, POWDERED SUGAR AND LEAVE TO BOIL FOR APPROXIMATELY 4/5 MINUTES

MEANWHILE, MELT THE BROTH CUBES IN ABOUT 12/20 CL OF WATER

MIX WELL, FIRST, THE 2 MEATS, BEEF AND PORK (OR VEAL) WITH SHALLOTS, CRACKED PEPPER AND PARSLEY OR CHIVES

IN A SAUTE PAN PUT A LITTLE OIL AND COOK THE MIXTURE OF THE 2 MEAT BEEF AND PORK (OR VEAL)
ADD POULTRY BROTH

COVER THE SAUTE PAN AND LEAVE TO Simmer ON LOW HEAT

HALFWAY IN THE COOKING OF THESE 2 MEATS ADD THE DUCK CONFIT CUT INTO SMALL PIECES AND ADD A LITTLE

WHITE WINE AND LEAVE THIS MIXTURE OF 3 MEATS TO FINISHLY COOK

POUR THE MEAT MINCED INTO A CONTAINER, LET IT COOL AND ADD 1 WHOLE EGG AND 1 YOLK

ADJUST THE SEASONING IF NECESSARY

PLACE AT THE BOTTOM OF A BUTTER DISH AND SPREAD HALF OF THE PUREE

SPREAD THE 3 MEAT HASH OVER THE PUREE

ADD ON TOP THE OTHER HALF OF THE PUREE

SPRINKLE ON TOP, NUTS OF BUTTER AND SPRINKLE WITH GRATED GRUYÈRE

WHILE MONITORING, PUT IN A HOT OVEN FOR APPROXIMATELY 30 MIN AT 210°

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