CLAFOUTIS AUX NECTARINES - AU STREUSSEL
AVEC LA RECETTE POUR 4/6 PERSONNES
POUR LE MOULE DE 25CM DE DIAMÈTRE : 30G DE BEURRE DE BARATTE - 50G DE SUCRE SEMOULE.
POUR LE CLAFOUTIS : 20CL DE CRÈME FRAÎCHE ENTIÈRE - 200G DE SUCRE SEMOULE - 7 ŒUFS BIO - 60G DE BEURRE DE BARATTE - 60G DE POUDRE D’AMANDE - 500G DE NECTARINES MÛRES.
POUR LE STREUSSEL : 25G DE BEURRE DE BARATTE - 25G DE POUDRE D’AMANDE - 25G DE FARINE - 25G DE SUCRE SEMOULE - 1 PINCÉE DE SEL - 1 PINCÉE DE CANNELLE MOULUE
LE STREUSEL EST UN PEU NOTRE PÂTE À CRUMBLE FRANÇAISE - ALSACIENNE. LE MÉLANGE DE BASE BEURRE - SUCRE - FARINE PEUT-ÊTRE AGRÉMENTÉ DE POUDRE DE NOISETTE - D’AMANDE - DE CANNELLE, MAIS LES VARIANTES SONT INFINIES.
LA RECETTE : PRÉCHAUFFER LE FOUR À 180°
POUR PRÉPARER LE STEUSSEL : MÉLANGER ENSEMBLE TOUS LES INGRÉDIENTS DE LA PAUME DE LA MAIN JUSQU’À L’OBTENTION DE GROS GRUMEAUX.
DANS UN SALADIER - MÉLANGER LA CRÈME FRAÎCHE ET LE SUCRE SEMOULEET VERSER ENSUITE SUR LE BEURRE PRESQUE FONDU EN FOUETTANT VIVEMENT.
+ LA POUDRE D’AMANDE- PUIS AJOUTER LES ŒUFS.
BEURRER LE PLAT ET L’ENDUIRE DE SUCRE – PUIS VERSER LA PRÉPARATION.
COUPER LES NECTARINES EN QUARTIERS ET POSER LES DANS LE MOULE CÔTÉ COUPÉ AU-DESSUS. SOUPOUDRE-LES DE STREUSSEL.
FAIRE CUIRE AU FOUR DURANT 20/25MN - SERVIR TIÈDE DE PRÉFÉRENCE
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CLAFOUTIS WITH NECTARINES - WITH STREUSSEL
WITH RECIPE FOR 4/6 PEOPLE
FOR THE 25CM DIAMETER MOLD: 30G OF CHURN BUTTER - 50G OF GRANTED SUGAR.
FOR THE CLAFOUTIS: 20CL OF WHOLE FRESH CREAM - 200G OF GRANTED SUGAR - 7 ORGANIC EGGS - 60G OF CHURN BUTTER - 60G OF ALMOND POWDER - 500G OF RIPE NECTARINES.
FOR THE STREUSSEL: 25G OF CHURN BUTTER – 25G OF ALMOND POWDER – 25G OF FLOUR – 25G OF GRANTED SUGAR – 1 PINCH OF SALT – 1 PINCH OF GROUND CINNAMON
STREUSEL IS A LITTLE OUR FRENCH-ALSACIAN CRUMBLE DOUGH. THE BASIC MIXTURE OF BUTTER – SUGAR FLOUR CAN BE ADVISED WITH HAZELNUT – ALMOND – CINNAMON POWDER, BUT THE VARIANTS ARE INFINITE.
THE RECIPE: PREHEAT THE OVEN TO 180°
TO PREPARE THE STEUSSEL: MIX ALL THE INGREDIENTS TOGETHER WITH THE PALM OF YOUR HAND UNTIL LARGE CLUMS.
IN A SALAD BOWL - MIX THE CREAM AND GRANTED SUGAR AND THEN POUR OVER THE ALMOST MELTED BUTTER WHILE WHISKING VARIOUSLY.
+ ALMOND POWDER – THEN ADD THE EGGS.
BUTTER THE DISH AND COATE IT WITH SUGAR – THEN POUR IN THE PREPARATION.
CUT THE NECTARINES INTO QUARTERS AND PLACE THEM IN THE MOLD, CUT SIDE UP. SPRINKLE THEM WITH STREUSSEL.
BAKE IN THE OVEN FOR 20/25 MINUTES - PREFERABLY SERVE WARM